Tietoa blogista

Olet todennäköisesti päätynyt lukemaan tätä blogia, sillä rakastat musiikkia. Erityisesti raskas musiikki on varmasti mieleesi. Se on loistava asia, sillä tässä blogissa käsitellään raskasta musiikkia ja pohditaan, mikä on tehnyt Suomesta metallin menestysmaan. Syyt tähän ovat historiassa ja siinä, että suomalaista musiikkia on lähdetty viemään maailman ennakkoluulottomasti. Toki menestykseen eteen joutuu tekemään myös kovaa työtä, joka jatkuu edelleen. Monet kansainväliset levy-yhtiöt ovat valmiita ottamaan jopa aivan uusia suomalaisia yhtyeitä talliinsa, sillä Suomen maine on kiirinyt pitkälle.

Suomalaiset yhtyeet ovat ainutlaatuisia

Suomalainen musiikki on jotakin, mitä kukaan muu ei pysty jäljittelemään. Esimerkiksi Nightwish yhdisti raskaan musiikin oopperalauluun ja klassisiin elementteihin. Vaikka yritystä on ollut, yksikään yhtye maailmalla ei ole pystynyt samanlaiseen suoritukseen tähän mennessä. Nightwishin menestystarina jatkuu edelleen ja se vain kasvaa koko ajan. Voisikin sanoa yhtyeen olevan suosionsa huipulla 2020-luvulla. Nightwishin tarinaa käydään läpi aina yhtyeen ensihetkistä lähtien. Yhtye on nimittäin ehtinyt tekemään suomalaista musiikkihistoriaa monessakin mielessä.

Suomalaisen folk-metallin voisi myös nostaa korkealle. Suomesta löytyy paljon folk-elementtejä metallimusiikkiin yhdisteleviä yhtyeitä. Suomen folk-metallin suurimpiin nimiin kuuluvat kuitenkin ehdottomasti Korpiklaani, Ensiferum, Moonsorrow, Finntroll ja Turisas. Kaikki näistä yhtyeistä ovat saaneet mukavasti jalansijaa maailman musiikkimarkkinoilla. Esimerkiksi Korpiklaani mainitaan monen yhtyeen esikuvaksi, sillä se yhdistelee perinteistä metallia, folkia, humppaa ja osittain myös lappilaista shamanismia. Nämä seikat tekevät yhtyeestä ainutlaatuisen koko maailmassa.

Musiikkifaneille musiikkifaneilta

Blogi ja sen kirjoitukset on suunnattu kaikille musiikkifaneille. Ne on kirjoitettu musiikkifanin näkökulmasta, joten teksteihin on helppo päästä sisällä ja ne myös käsittelevät mielenkiintoisia aiheita. Julistetaan yhdessä suomalaisen raskaan musiikin ilosanomaa. Toivottavasti lukija löytää blogin avulla uusia yhtyeitä, joista voi tulla vaikka kaikkien aikojen suosikkeja!