Etusivu

Hei ja lämpimästi tervetuloa lukemaan musiikkiaiheista blogia. Tässä blogissa ei keskitytä ihan mihin tahansa musiikkiin, vaan ainoastaan suomalaisille niin rakkaaseen raskaaseen musiikkiin. Tiesitkö, että Suomesta löytyy asukaslukuun suhteutettuna enemmän metallibändejä kuin mistään muualta maailmasta? Monet nuoret haaveilevat siitä, että pääsevät maailmalle oman yhtyeensä kanssa. Nykyisin suomalaisten bändien onkin helppo ponnistaa kansainvälisille markkinoille, sillä niin monet yhtyeet ovat luoneet mainetta ja kunniaa Suomelle. Nuoria myös tuetaan hyvin muusikon uralle, sillä harrastumahdollisuuksia löytyy.

Esittelyssä Suomen suosituimmat metalliyhtyeet

Tässä blogissa tullaan esittelemään Suomen suosituimpia metalliyhtyeitä aina 1970-luvulta tähän päivään saakka. Moni meistä on saattanut unohtaa esimerkiksi yhtyeen Oz, joka oli aikanaan hyvinkin suosittu ja josta povattiin kansainvälistä menestystarinaa. Näin ei kuitenkaan loppujen lopuksi käynyt, mutta Oz on edelleen yksi monien yhtyeiden inspiraation lähteistä. Tähänkin bändiin on siis syytä tutustua, kuten on moneen muuhunkin.

Suomimetallin historiasta kirjoitettaessa ei voi tietenkään unohtaa yhtyettä Stone, jossa kitarasankari Roope Latvala niitti mainetta jo ennen Children of Bodomiin liittymistään. Stone tunnetaan tänäkin päivänä maailmalla trash metallin suurena nimenä, vaikka bändi ei ole soittanut livenä pitkiin aikoihin. Kun jotakin uutta ja ihmeellistä tekee aikanaan hyvin, ei yhtyeen tarina unohdu fanien mielestä.

Blogissa tullaan käymään läpi myös tietysti niitä yhtyeitä, jotka avasivat tien kansainvälisille markkinoille. Yhä tänäkin päivänä Nightwish, Amorphis, Stratovarius, Sonata Arctica ja monet muut yhtyeet soittavat keikkoja ympäri maailman. Nightwish on onnistunut myös myymään Lontoon Wembleys Stadionin loppuun, mikä on suuri saavutus tänä päivänä. Samaisella keikkapaikalla on vuosien saatossa nähty muun muassa sellaiset nimet kuin Queen ja Elton John.

Ajankohtaisia uutisia blogissa

Blogi tulee keskittymään myös musiikkimaailman uutisiin. Blogin kirjoitukset tulevat kertomaan siitä, mitä musiikkimaailmassa milloinkin tapahtuu. Ne koskevat niin uusien yhtyeiden syntymistä, joidenkin yhtyeiden lopettamista ja niihin johtaneita päätöksiä kuin esimerkiksi tulevia live-keikkojakin. Uutistenkin puolella kirjoitukset painottuvat raskaaseen musiikkiin, joten tiedotettavaa tulee riittämään. Pysy siis kuulolla ja tiedä kaikki oleellinen suomalaisesta raskaasta musiikista ja tulevista keikkaelämyksistä ja uusista albumeista.